Ți s-a întâmplat să nu reușești să te impui într-o discuție? Să nu găsești argumentele potrivite ca să-ți susții punctul de vedere, chiar dacă știi că este bun? Să nu reacționezi așa cum ți-ai fi dorit la critică? Să constați cu regret că toate replicile „inspirate” îți vin prea târziu?
Nu e grav, nici iremediabil. Abilitățile oratorice se învață, se exersează și se perfecționează.

Să gestionezi o discuție în contradictoriu în favoarea ta, să fii coerent și persuasiv sub presiune este o provocare, dar și o abilitate de preț pentru oricine, atât în viața profesională, cât și în cea privată.
În anii de experiență în domeniul comunicării, dezbaterea constructivă este unul din aspectele care ne-a impus respect, ne-a dat dureri de cap și s-a dovedit a fi un element atât de important, încât am decis să propunem un curs intensiv pe acest subiect.

Atelierul va acoperi, în prima parte, segmentul funcțional și cel argumentativ al comunicării. Va conține elemente de teorie a comunicării, elemente de dezbatere și argumentare, persuasiune și manipulare, aplicații interactive și un impromptu. Tot în prima parte, vom analiza situații concrete din inima unei dezbateri și tipuri de atitudine „contra-productivă” în fața unui contra-argument sau a observațiilor critice care te vizează. Cei mai pricepuți vor trăi experiența unică și eliberatoare a desprinderii de „nevoia de a avea dreptate”.

Cea de-a doua parte va continua tonul propus în finalul primei părți (impromptu-ul), avansând mai adânc pe teritoriul creativității. Vom practica o tehnică a „producerii” de idei (A Tehnique for Producing Ideas, James Webb Young). Vom discuta importanța elementelor estetice în comunicare, vom explora posibilitățile de utilizare a câtorva tehnici de creație literară, în afara ariei literaturii. Vom face și un exercițiu de redactare.
În concluzie, vom afla cum putem construi o idee, o opinie, cum o putem introduce într-un context dinamic (dialog, conversație, dezbatere, polemică), cum reacționăm în fața criticii și a opiniilor contrare (cum folosim în avantajul nostru fluxul emoțional din spatele comunicării), cum ne instrumentăm vocabularul și cunoștințele cât mai clar, eficient și frumos cu putință.

Un atelier cu valoare pedagogică și motivațională, în care trasăm linii largi în interiorul cărora fiecare să își poată dezvolta și exprima creativitatea și forța argumentativă fără constrângeri majore. Cu efect imediat, desigur…

Sorin Staicu
Nu am putea spune cu certitudine dacă Sorin este un creativ cu vocație de manager sau viceversa.
În orice caz, este un artist al cuvântului. Vorbit sau scris. Realizările lui ca manager și promotor de proiecte culturale, în special în sfera editorială, sunt completate de premii și distincții literare.

Sorin este unul din acei puțini idealiști care reușesc să aducă ideile bune din eter în lumea reală.
Este unul din co-creatorii site-ului rocultura.ro și a contribuit fundamental la evoluția altor mișcări culturale online, precum fdl.ro (fabrica de literatură) sau roliteratura.ro. Este unul unul dintre creatorii şi editorii platformei hyperliteratura.ro, care a câştigat locul al treilea în categoria „social networking” la Webstock 2011.

Ca director executiv al Institutului de Studii Complementare și PR manager al Fundației de Evaluare în Educație a inițiat și coordonat programe și evenimente dedicate formării tinerilor profesioniști.
Pentru că nu îi lipsește pragmatismul, se poate mândri cu o activitate de copywriter pentru branduri de prestigiu.

A primit numeroase premii în cadrul competițiilor de dezbatere organizate de ARDOR, IDEA, Fundația Soros și Premiul Uniunii Scriitorilor din România pentru debut în literatură (2010) pentru volumul de poezie „Apasă”, publicat sub pseudonimul sorin despoT, la Cartea Românească.

 

 

Unde? Bd. Dimitrie Cantemir, nr.1, Bl. B2, Sc.4, Et.7, Ap.115, interfon 715 (zona Unirii, vizavi de Hotel Horoscop)

Preț: 250 Ron

10% reducere pentru cei care se înscriu până luni, 19 martie, ora 18:00
15% reducere pentru grupurile mai mari de trei persoane
30% reducere pentru studenți
Plata se face cash la începutul cursului.

Număr maxim participanți: 12

Participarea se face cu înscriere prealabilă la numărul: 0726 670 660 sau la adresa: cursuri@ifmagic.ro

Share on TwitterSave on DeliciousDigg ThisShare via email