Cursuri:

Managementul timpului- performanță și satisfacție personală.  Ce ai face dacă ai avea mai mult timp? Ai sta mai mult cu cei dragi, ți-ai propune țeluri mai ambițioase, ți-ai cultiva pasiunile, ai porni într-o călătorie, ai învăța ceva nou, te-ai odihni, te-ai distra? Timpul e un paradox: ni se oferă tuturor în cantități egale și, totuși, nu ajunge nimănui. Poți irosi timp încercând să găsești soluții intuitive sau poți investi câteva ore în atelierul de „Management al timpului” ca să faci progrese reale de organizare personală, încă de a doua zi.

 

Articole:

De câte ori aţi discutat despre eficacitate şi v-aţi gândit la rezultat (obiectiv)? O eficacitate reală poate fi obţinută în condiţii de eficienţă, concepte interdependente în raport de unu la unu.

Cu toţii suntem învăţaţi să evităm greşeala. Unul din principiile adânc înrădăcinate în noi este SĂ NU GREȘIM, să facem doar lucrurile corecte, să gândim doar ce e bine, să simţim doar ce este permis. Paradigma greşelii este temeinic impusă de un sistem educaţional (în care totul este adevăr sau greșeală, alb sau negru), care, la rândul său, se doreşte fără greşeală.

Cu toţii ne-am propus la un moment dat să parcurgem această călătorie alături de Succes. Cum ni s-a părut dacă am obţinut deja Performanţa? Cum o resimţim dacă suntem în drum spre destinaţie? Evident, nu ca fiind simplă, ca orice valoare pe care o obţinem în raport cu timpul. Motivaţia ne-a fost întotdeauna alături.

Fiecare dintre noi are mai multe tipuri de hărţi mentale care pot fi clasificate în două categorii principale: hărţi reprezentând lucrurile aşa cum sunt, adică realităţi, şi hărţi aşa cum ar trebui să fie, adică valori. Toate acţiunile şi trăirile noastre sunt rezultatul acestor hărţi.

Eficacitatea este măsura gradului în care sunt îndeplinite anumite obiective, Eficienţa fiind legată de  mărimea resurselor utilizate în acest scop, cel mai important indicator al eficienţei fiind cel legat de resursa Timp.

Share on TwitterSave on DeliciousDigg ThisShare via email