Fragmente din catalogul de prezentare a Domeniului Regal Sinaia ”History meets magic” pe care l-am realizat pentru Familia Regală a României.

Broșuri de prezentare, lucrări științifice și albume de artă despre castelele Peleș și Pelișor s-au mai făcut. Noi am avut misiunea delicată de a le îmbina într-un material nou, care să le pună în valoare ca repere istorice și culturale, bijuterii de arhitectură, centre ale regalității moderne și nuclee ale proiectelor de dezvoltare locală pe care Familia Regală le încurajează.

Ce alegi să spui atunci când fiecare colț, fiecare obiect are o poveste fascinantă? Ce alegi să decupezi fotografic atunci când orice privești este o capodoperă? Cum faci să pui într-o lumină nouă un simbol național despre care se vorbește de mai mult de un secol? Pe scurt, proiectul ne-a încercat talentul de povestitori și capacitatea de organizare.

Din fericire, am avut aliați de preț: dl Ion Tucă, directorul Casei Regale, Șerban Bonciocat – fotograf, Corina Duma – grafician, echipa de colaboratori ai Familiei Regale, specialiștii Muzeului Național Peleș, Paula Craioveanu – artist și colecționar.

Share on TwitterSave on DeliciousDigg ThisShare via email