Vineri, 8 iunie, am sărbătorit venirea verii cu o experiență culinară de socializare, comunicare și creativitate.

Sufrageria și masa noastră au devenit neîncăpătoare. Abia mai aveam loc de verdețurile de la piață și de poveștile care au început să se reverse o dată cu ele. Eram cu toții destul de obosiți după o săptămână plină, așa că ne-am răcorit gâtul și ideile cu o limonadă și am trecut la treabă. Ne-am înseninat încă de când am început să spălăm roșiile și să organizăm ingredientele corespunzătoare fiecărui fel.

În meniu aveam următoarele:

- salata de fusilli cu porumb si mazăre Seara de gastronomie distractiva If Magic

- cușcuș cu ardei iute și șuncă

- roșii umplute cu ton

- ardei umpluți cu brânză și verdeață

- sărmăluțe reci cu pasta de brânză și ciuperci

Seara de gastronomie distractiva If MagicGina, profesorul nostru în arta culinară, a organizat impecabil ”linia de producție” pe operațiuni: spălat, tăiat, amestecat, umplut, asezonat și decorat. Cei mai motivați au contribuit la mai multe feluri. Domnii prezenți ne-au surprins plăcut cu talentul de a tăia, amesteca și, mai ales… degusta ingredientele. Din când în când, mai luam o doză de inspirație – a se citi vin.

 

 

 

Am făcut și exerciții de cromatică, astfel încât, la sfârșit, totul arăta atât de bine că aproape nu-ți venea să strici aranjamentul dând iama în bucate. Ei, aproape… fiorul estetic nu a durat mult iar la faza finală de testare a rezultatelor :) ) s-a înghesuit toată lumea. Am constatat că suntem mai pricepuți decât credeam, evident, și datorită îndrumării profesioniste a Ginei.Seara de gastronomie distractiva If Magic

Prepararea fiecărui fel a durat max. 15 min. Doar fusilli și cușcuș-ul au sărit puțin peste interval, pentru că s-au cerut fierte înainte. În rest, brânza a fost de bază, combinată cu verdeață sau ciuperci și învelită în ardei proaspeți sau foi de salată. Totul a fost ușor, gustos și sățios, așa cum am promis.  Am învățat, într-o singură seară, să preparăm cinci feluri de aperitive și ne-am și distrat pe cinste. Din experiență, promovăm meritele rulatului de sarmale sau mestecatului în cușcuș ca adevărate tehnici de teambuilding.

Vă încurajăm deci să adoptați acest bufet estival ca soluție gastronomică rapidă și interesantă pentru întâlnirile în familie sau cu prietenii.

Seara de gastronomie distractiva If Magic    Seara de gastronomie distractiva If MagicSeara de gastronomie distractiva If MagicSeara de gastronomie distractiva If Magic

 

 

 

 

Seara de gastronomie distractiva If Magic Seara de gastronomie distractiva If Magic Seara de gastronomie distractiva If MagicSeara de gastronomie distractiva If Magic

Share on TwitterSave on DeliciousDigg ThisShare via email